Бившият вицепрезидент на Google, Клер Хюз Джонсън, разкри най-добрите умения, които е търсила,

...
Бившият вицепрезидент на Google, Клер Хюз Джонсън, разкри най-добрите умения, които е търсила,
Коментари Харесай

Ето кое е най-търсеното умение при интервю за работа

Бившият вицепрезидент на Гугъл, Клер Хюз Джонсън, разкри най-хубавите умения, които е търсила, до момента в който интервюира претенденти. Клеър Хюз Джонсън работи в Google в продължение на 10 години.

Въпреки че опитът и другите умения са значими, те могат да бъдат добити с течение на времето. В публикация, написана за CNBC, Джонсън декларира, че самосъзнанието е основното умеене, което експертите по подбор на личен състав търсят, до момента в който интервюират претендент за работа.

През десетте години в Google тя ревизира равнището на съзнание, което претендентите имат по време на изявленията за работа. Въпреки това, самосъзнанието, означи Джонсън, е рядка линия. По-нататък тя прибавя, че съгласно проучването 95 % от хората имат вяра, че са самоосъзнати, но само 10 до 15 %  действително имат тази линия в себе си, осведоми businessnovinite.bg.

За това по какъв начин се ревизират претендентите за съзнание

Освен това Джонсън написа, че ревизира за съзнание, като слуша за използването на " аз “ и " ние “ по време на изявленията.

Прекомерната приложимост на " аз “ може да допуска липса на примирение или неприятни умения за работа в екип, докато прекомерната приложимост на " ние “ може да не демонстрира ясно ролята, която претендентът играе в дадена обстановка.

Тя споделя, че трябва да има баланс между потреблението на тези думи и дава образец за съвършен отговор. Тя написа: " Обикновено узнавам нещо разкриващо, когато попитам за тяхната съответна роля. Положителен отговор би бил: Това беше моя концепция, само че заслугата е на целия екип. “

В публикацията за изданието Джонсън прибавя още, че самосъзнанието води до по-голяма мотивация за учене и почтеност за персоналните недостатъци. Хората, които са самоосъзнати, също са по-склонни да изградят по-добри взаимоотношения със своите сътрудници и мениджъри, споделя Джонсън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР